ОСТАННІ НОВИНИ

Герою-захиснику Михайлу Юрчуку подарували біговий протез

Андрій Котенський

|

Сьогодні у Львові, під час Міжнародного форуму реабілітації, 33-річному десантнику Михайлові Юрчуку подарували біговий протез. Торік у Національному центрі реабілітації «Незламні» захисник отримав біонічний протез руки, а тепер, завдяки спортивному протезу ноги, військовий зможе здійснити свою мрію – знову пробігти марафон. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Протез нижньої кінцівки Михайлові подарувала платформа Spartan Race. Це платформа для екстремального здоров’я, яка допомагає людям стати незламними. Як зауважив генеральний директор і засновник змагань на витривалість Spartan Race Джо Де Сена, це велика радість допомогти незламному українському захиснику здійснити свою мрію – побігти знову.

«Так, це була одна із моїх мрій – побігти. І я дуже радію, що вона здійсниться», – сказав Михайло Юрчук.

Як відомо, аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» запустили програму протезування. Окрім звичайних протезів, тут встановлюють біонічні. Перший такий протез торік у вересні отримав саме Михайло Юрчук. Відразу, разом із Михайлом команда Центру запустили збір в Україні та світі на біонічні протези для українців, які постраждали у війні.

Захисник втратив руку та ногу весною на Харківщині, а сьогодні знову може рухати пальцями. Біонічний протез Михайлові встановили за фінансової підтримки ІТ-компанії Symphony Solutions. А тепер йому встановлять спортивний протез.

Нагадаємо, 11-13 квітня у Львові триває Міжнародний форум реабілітації. Фахівці з усього світу – медики, експерти, представники міжнародних інституцій, фондів, європейських країн працюють разом, щоб обговорити, проаналізувати та розробити шляхи якісної реабілітації людей, що  постраждали внаслідок воєнних дій в Україні.

Організатори Міжнародного форуму реабілітації у Львові: Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN), Червоний хрест України. Ексклюзивний партнер – Direct Relief.

Як відомо, Михайло Юрчук родом з Хмельницької області. Після школи чоловік працював на склозаводі та меблевій фабриці. Проте в 26 років вирішив стати професійним військовим. Герой-захисник зазнав поранень у березні 2022-го, коли його бригада боронила Ізюм. Снаряд ворога влучив у БТР поряд із Михайлом. Він підірвався, коли біг рятувати побратимів. Коли Михайло розплющив очі, руки уже не було, нога була розтрощена.

11 квітня 2023 року у Львові офіційно відкрили корпус реабілітаційного Національного центру «Незламні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *