ОСТАННІ НОВИНИ

«Злиті» документи про контрнаступ налякали росіян, – ISW

Анастасія Диняк

|

Росіяни з занепокоєнням відреагували на секретні матеріали документів США та НАТО, які стосуються контрнаступу ЗСУ. Про це повідомили в Американському інституті вивчення війни (ISW).

«Незалежно від правдивості витоку документів реакція російських воєнкорів на статтю в New York Times підкреслює страх перед можливими українськими контрнаступами, що пронизує російський провійськовий інформаційний простір», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реакція на «злиті» документи свідчить про те, що росіяни переглядають обґрунтованість власних оцінок і спекуляцій щодо потенційних українських контрнаступів, а також свою здатність прогнозувати операції українських військ.

Нагадаємо, Twitter і Telegram з’явилися нібито засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО щодо розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. Видання New York Times написало, що наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися у соцмережах.

Згодом повідомлялося, що США вважають, що до витоку даних щодо українського контрнаступу причетна РФ або проросійські елементи.

Військові аналітики заявили NYT, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені – у них завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку експертів, ці зміни можуть вказувати на спроби дезінформації з боку Москви.

У Головному управлінні розвідки України вважають, що так званий «план контрнаступу» ЗСУ, який з’явився у мережі, може бути або інформаційно-психологічною спецоперацією росіян, або повністю фейком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *