ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виключить з партії Олександра Ганущина, який нібито став частиною «Слуг народу»

Анастасія Диняк

|

«Європейська Солідарність» почала процес виключення з партії депутата Львівської обласної ради Олександра Ганущина за підтримку відставки голови облради Ірини Гримак. Депутат відреагував. Про це повідомили у пресслужбі політичної сили.

Так, 6 квітня на Раді Львівської територіальної організації ЄС ініціювала обговорення щодо повернення виплат військовим та заборони російської церкви в Україні.

«Замість підтримки нашої позиції, влада розпочала атаку на політичну єдність та організувала відставку голови обласної ради (Ірини Гримак, – ред.), яка представляла ЄС. На жаль, в цій провокації взяв участь і депутат фракції «ЄС» – Олександр Ганущин», – йдеться у повідомленні.

У фракції наголосили, що «не можна прикриватися військовою формою та не підтримувати звернення щодо повернення виплат військовим», адже такі дії йдуть в розріз з позицією політичної сили та порушують Програмні засади та Статут Партії.

«Рішенням Ради Львівської територіальної організації Політичної Партії «ЄС» розпочато процес припинення членства у партії та відкликання за народною ініціативою (застосування імперативного мандата) депутата Львівської обласної ради Олександра Ганущина. Про що скеровані відповідні подання. Ганущин став частиною влади та «Слуг народу» та перестав представляти ЄС», – зазначили у фракції.

На звинувачення фракції одразу відреагував Олександр Ганущин.

«Зі здивуванням прочитав новину із засідання обласного осередку «Європейської солідарності». Партійні суди імені Олега Синютки, виявляється, вирішують хто у нас «прикривається воєнною формою» Нагадую Вам, нешановний Олеже Михайловичу, що це не Вам вирішувати. А військову форму і погони майора Збройних Сил України ношу з гідністю», – написав він.

Нагадаємо, у четвер, 6 квітня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за дострокове припинення повноважень голови ЛОР Ірини Гримак.

Перед цим депутати заслухали звіт Ірини Гримак за 2021 та 2022 роки. Обранці жорстко розкритикували звіт та визнали її роботу  на посаді незадовільною. Після чого ініціювали таємне голосування за звільнення Ірини Гримак з посади зі збереженням депутатських повноважень.

Тепер Ірина Гримак залишиться депутаткою Львівської обласної ради від фракції «Європейська солідарність»

Зазначимо, головою Львівської облради VIІI скликання представницю «ЄС» Ірину Гримак обрали в грудні 2020 року. Детально про її біографію та кар’єру читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *