ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати визнали незадовільною роботу голови Львівської облради Ірини Гримак

Ольга Денисяка

|

У четвер, 6 квітня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради голова ЛОР Ірина Гримак прозвітувала за два роки роботи. Депутати визнали роботу Ірини Гримак на посаді незадовільною. «За» проголосували 47 депутатів, передає Львівський портал.

Після голосування про визнання роботи голови ЛОР «незадовільною» депутати ініціювали таємне голосування за звільнення Ірини Гримак з посади зі збереженням депутатських повноважень. Наразі депутати оголосили перерву до 16:20 год. для підготовки до голосування.

Так, на сесії депутати заслухали звіт Ірини Гримак про її діяльність за 2021 та 2022 роки. У звіті, який роздали депутатам, було вказано, що за останній рік відбуло п’ять сесій облради, на яких прийняли 95 рішень.

Згідно звіту, пріоритети Львівської обласної ради на 2022 рік були такі:

  • підтримка військових;
  • підтримка регіонів, що потрапили в тимчасову окупацію; облаштування місць для ВПО;
  • створення умов для роботи переміщених освітніх, медичних, соціальниз та культурних структур;
  • підтримка громад;
  • міжнародна півпраця;
  • напрацювання концепції соціально-економічної адаптації Львівщини до умов воєнного стану і стратегічних напрямків економічного відродження у післявоєнний період.

Також голова ЛОР наголосила на великій кількості міжнародних зустрічей та участі у міжнародних форумах та конгресах.

«Ми потрапили в таку каденцію, коли в 2021 році була пандемія коронавірусу, а у 2022 році – війна. Нас це не зупинило. Львівська обласна рада і депутати працюють далі», –  наголосила Ірина Гримак

Депутати жорстко розкритикували звіт головаи ЛОР. Предствники фракції «Голос» назвали виступ звітом про досягнення Львівської області загалом, а не облради.

«Складається враженя, що це є звіт Львівщини за всі роки. Частина роботи голови обласної ради повинна була би бути конкретизована окремо», – заявив представник від «Свободи» Йосиф Ситник.

Схвальні відгуки про роботу голова ЛОР почула лише від деяких однопартійців.

Нагадаємо, головою Львівської облради VIІI скликання представницю «ЄС» Ірину Гримак обрали в грудні 2020 року. Детально про її біографію та кар’єру читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *