ОСТАННІ НОВИНИ

Україна на 50% збільшила замовлення польських бронетранспортерів Rosomak

Андрій Котенський

|

Україна замовляє у Польщі 150 бронетранспортерів Rosomak, що на 50 більше, аніж лунало у попередніх заявах. Про це повідомив речник уряду Пьотр Мюллер.

Під час офіційного візиту Володимира Зеленського до Польщі домовились про поставку більшої партії броньовиків.

«Однією з головних тем розмови стало питання закупівлі польської військової техніки українською стороною, яка закуповує на польських заводах 150 Rosomak, самохідні міномети RAK на три роти, 100 ракет для ПЗРК PIORUN», – повідомив Пьотр Мюллер.

Важливим питанням, яке також обговорювалося українською та польськими сторонами, була участь польських компаній у відбудові України та правил експорту зерна через територію Польщі.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Україна хотіла придбати 100 бронетранспортерів Rosomak, що виготовляються у Польщі.

Під час офіційного візиту до Польщі 5 квітня президент Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда обговорили новий оборонний пакет допомоги для України.

Як відомо, колісний бронетранспортер Rosomak – польський чотиривісний бронетранспортер, розроблений підприємством Rosomak S.A.. Машина є ліцензійною копією фінського БТР Patria.

Екіпаж машини становить 3 людини і може перевозити 8 бійців.

Броньовик здатен розвивати швидкість понад 100 км/год на суші до 10 км/год на воді.

Машину можна обладнати баштою із самохідним чи прямого наведення, що здатен вражати цілі на відстані 12 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *