ОСТАННІ НОВИНИ

На Ставці говорили про нові бригади і протидію «зливам» планів ЗСУ

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 7 квітня, Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого обговорювали запобігання витоку інформації про плани українських військових. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Про ситуацію на фронті розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Також про хід бойових дій доповіли керівники різних напрямків.

Очільник воєнної розвідки України Кирило Буданов поінформував про ймовірні дії ворога найближчим часом.

Крім того, члени Ставки детально розглянули перебіг формування та укомплектування озброєнням нових бригад. Також було приділено увагу рівню підготовки особового складу.

«Окремо учасники засідання зупинилися на заходах із запобігання витоку інформації стосовно планів сил оборони України», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у Twitter і Telegram з’явилися нібито засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО щодо розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. Видання New York Times написало, що наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися у соцмережах.

Військові аналітики заявили NYT, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені. Українська розвідка каже, що злитий «план контрнаступу» може бути або інформаційно-психологічною спецоперацією росіян, або повністю фейком.

Нагадаємо, Ставка Верховного Головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового керівництва, що здійснює під час війни стратегічне управління Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Також вона може вносити зміни й уточнення до структури та організації Збройних Сил, здійснювати планування кампаній і стратегічних операцій, ставити завдання угрупуванням військ, розпоряджатись наявними резервами тощо. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Ставку Верховного Головнокомандувача скликають регулярно, дотепер було понад пів сотні засідань. Про прийняті рішення публічно не повідомляють, оскільки вони стосуються національної безпеки й оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *