ОСТАННІ НОВИНИ

За час вторгнення рашистів безвісти зникла 381 дитина

Андрій Котенський

|

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до поліції надійшло більш як 11 тисяч заяв і повідомлень щодо зникнення дітей, наразі незнайденою є 381 дитина. Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич повідомляє Укрінформ.

«Із початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до органів поліції надійшло більш як 11 тисяч заяв та повідомлень про зникнення дітей. На жаль, не розшуканими на сьогодні залишається 381 дитина», – сказав він.

Також Фацевич нагадав, що росія депортувала близько 19,5 тисяч дітей, але реальна цифра сягає декількасот тисяч неповнолітніх.

Крім того, він зауважив, що, за інформацією різних міжнародних організацій, більш як 2 млн дітей України змушені були виїхати до інших країн, а близько 3 млн дітей є внутрішньо переміщеними, що загалом становить близько половини дитячого населення України.

Як повідомляв Львівський портал, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Також відомо, що внаслідок збройної агресії Російської Федерації в Україні постраждали щонайменше 1411 дітей: 467 загинули, ще 944 малюки дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *