ОСТАННІ НОВИНИ

У відеочаті блогерка натрапила на дитину з України, яку викрали росіяни

Анастасія Диняк

|

У російському відеочаті блогерка натрапила на хлопчика з України, який на початку розмови сказав «Слава Україні». Попри спроби з’ясувати, звідки він дитина мовчала, однак чеченець сказав, що хлопчик нібито з Києва. Про це дівчина написала у Twitter.

Так, Україна почала ставити питання чоловіку, однак він не розумів української мови, тоді хлопчик почав перекладати для нього. За словами чоловіка, вони нібито знаходяться в Чечні. Попри спроби з’ясувати, звідки дитина, хлопець мовчав, проте чоловік відповів, що той з Києва.

Спершу з’явилася інформація, що хлопчик на відео – це 8-річний Іван Маліновський, який зник у жовтні 2022 року на Херсонщині. Пізніше це спростували.

«Ми ретельно перевірили інформацію, а також зв’язалися з мамою Івана, яка його розшукує. Жінка підтвердила, що на відео не її син, не Іван Малиновський», – зазначили у «Службі розшуку дітей Магнолія».

Згодом проєкт «Знайти своїх» у коментарі Українській правді повідомив, що дитину впізнали рідні, однак імені не вказали. Цю інформацію вони отримали від правоохоронців.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Згодом після оголошення цього рішення, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив ракетним ударом по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Додамо, що Владімір Путін, перебуваючи на посаді президента РФ, має функціональний імунітет від кримінального переслідування в іноземних судах. Саме тому одне з ключових завдань створеного спецтрибуналу – здатність подолати посадові імунітети представників вищого керівництва Росії та притягнути їх до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *