ОСТАННІ НОВИНИ

На Хмельниччині заборонили діяльність УПЦ Московського патріархату

|

Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території області.

Позачергове пленарне засідання сесії, було скликано через ганебні події 2 квітня цього року у Хмельницькому Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП, де священники побили військового за його громадянську позицію.

У пленарному засіданні взяли участь 47 депутатів, які одноголосно прийняли рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області», яким заборонили діяльність Української Православної Церкви Московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Хмельницької області.

Окрім того, рекомендовано органам місцевого самоврядування Хмельницької області здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української Православної Церкви Московського патріархату з подальшим припиненням права користування на такі земельні ділянки шляхом прийняття відповідних рішень.

Як відомо, 2 квітня в Хмельницькому служителі церкви Московського патріархату напали на військового. Після цього Хмельницький повстав проти московських попів, які побили військового ЗСУ. Свято-Покровський кафедральний собор міста переходить до ПЦУ.

Кам’янець-Подільський також забрав в Московського патріархату право користуватися храмами і землею.

Фото: Громадське

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *