ОСТАННІ НОВИНИ

Кам'янець-Подільський забрав в Московського патріархату право користуватися храмами і землею

Андрій Котенський

|

Депутати Кам’янець-Подільської міської ради підтримали заборону Української православної церкви, афілійованої з Російською православною церквою, і проголосували за припинення права користування земельними ділянками у місті для неї. Про це повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко, пише Українська правда.

Посітко повідомив, що 4 квітня депутати Кам’янець-Подільської міськради одностайно ухвалили три звернення.

Перше – щодо заборони «московського патріархату» на території України.

Друге – щодо виходу Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ МП зі складу Російської православної церкви.

Третє – щодо припинення договорів оренди чи користування УПЦ МП церковними спорудами, що перебувають у державній власності.

Також депутати міста проголосували «за» 19 проєктів рішень про припинення користування земельними ділянками «московською церквою» і одне – про скасування оренди.

Як відомо, Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ МП об’єднує парафії і монастирі на території Кам’янець-Подільського і частини Хмельницького районів Хмельницької області. Кафедральним є Георгіївський собор у Кам’янці-Подільському.

27 травня 2022 року Українська православна церква Московського патріархату на Соборі прийняла рішення про адміністративне відокремлення від РПЦ, але зі збереженням духовного спілкування. Експерти ж виявили, що УПЦ МП не розірвала церковно-канонічного зв’язку з РПЦ, але в самій церкві заявили про незаконність релігієзнавчої експертизи та упередженість експертів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *