ОСТАННІ НОВИНИ

Пияцтво є однією з причин небойових втрат в армії РФ, – британська розвідка

Наталя Дуляба

|

Однією з причин небойових втрат у російській армії є поширене серед військових вживання алкоголю. Про це йдеться в огляді розвідки Великої Британії за 2 квітня.

Британська розвідка зауважує, що після повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже зазнала до 200 тисяч втрат серед військових. Меншість із них сталась через небойові причини, як-от пиятику.

Так, 27 березня російські Telegram-канали повідомили про «надзвичайно велику» кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов’язаних із вживанням алкоголю серед російських військ, розгорнутих в Україні.

На думку іноземних розвідників, до головних причин небойових втрат росіян належить погане володіння зброєю, дорожньо-транспортні пригоди та такі кліматичні травми як переохолодження. Щодо поширеного вживання спиртного в армії, то російські командири, ймовірно, вважають його особливо шкідливим для бойової ефективності.

«Однак оскільки пияцтво поширене в більшій частині російського суспільства, воно довгий час розглядалося як мовчазно прийнята частина військового життя, навіть під час бойових дій», – констатує британська розвідка.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення понад 500 військових 3 мотострілкової дивізії РФ отруїлись алкоголем невідомого походження на Харківщині. Цей випадок російське командування списало як небойові втрати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *