ОСТАННІ НОВИНИ

Путін може відвідати Туреччину 27 квітня, – Ердоган

Наталя Дуляба

|

Турецький президент Реджеп Ердоган повідомив, що президент РФ Владімір Путін може відвідати Туреччину 27 квітня, щоби взяти участь у відкритті атомної електростанції «Аккую», яку будував «Росатом». Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу ATV, пише Українська правда.

«Путін може прилетіти до Туреччини 27 квітня на церемонію відкриття (АЕС – ред.) або взяти участь у церемонії в режимі онлайн», – заявив Ердоган.

Зазначимо, що Туреччина не ратифікувала Римський статут, а тому не визнає рішення Міжнародного кримінального суду. Тому якщо Владімір Путін таки прибуде в країну, турецькі правоохоронці не будуть зобов’язані виконувати рішення МКС, який видав ордер на арешт російського президента.

Як повідомляв Львівський портал, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *