ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада позбавила мандата депутата Юрія Фольварочного

Ольга Денисяка

|

На засідання 30 березня Львівська обласна рада достроково припинила повноваження депутата від Української Галицької партії Юрія Фольварочного, який зараз перебуває на фронті. «За» відповідне рішення проголосували 56 депутатів, передає Львівський портал.

Юрій Фольварочний є добровольцем Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова та наразі перебуває на фронті. На початку року він написав відповідну заяву про складання депутатських повноважень.

Зазначимо, що Фольварочний є серед п’яти депутатів облради, яких в січні 2022 року відкликало керівництво партії. Тоді голова контрольної комісії Орест Друль повідомив, що депутати не підтримували зв’язку із Львівською обласною організацією УГП та буцімто порушили принципи передвиборної програми партії. За словами голови політради УГП Ростислава Коваля, фракція УГП жодним чином не репрезентувала партію в обласній раді, а її діяльність не відповідала ціннісним засадам УГП.

Нагадаємо, раніше Львівська облрада достроково припинила повноваження депутата-втікача від фракції «Європейська солідарність» Миколи Седіла. Він виїхав з України 26 лютого, тобто вже після запровадження воєнного стану і заборони виїжджати за кордон чоловікам від 18 до 60 років. Також мадата позбавили депутата від фракції «Європейська Солідарність», бізнесмена Григорія Козловського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *