ОСТАННІ НОВИНИ

Японія виділить 400 млн доларів на відновлення України

Анастасія Диняк

|

У рамках програми екстреного відновлення, направленого на критичну інфраструктуру, Японія виділить Україні 400 мільйонів доларів. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Так, ці кошти спрямують на закупівлю обладнання та послуги, необхідні для відбудови.

Відповідні документи у четвер підписали віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

«Рішення про виділення 400 мільйонів доларів США буде найближчим часом фіналізовано укладенням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). Агентство координує офіційну допомогу Уряду Японії іншим державам», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від початку 2023 року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 650 мільйонів доларів.

Окрім того, Японія надасть ще 70 мільйонів доларів грантової підтримки відновлення України через механізм Програми розвитку ООН.

Нагадаємо, Японія приєдналася до США та ЄС у введенні санкцій проти Росії через її вторгнення та надає Україні гуманітарну та економічну підтримку.

Зокрема, Японія заморозила активи майже 400 росіян і вирішила не експортувати в РФ технологічне обладнання.

Нещодавно прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив надання Україні нового пакету фінансової допомоги розміром 5,5 млрд доларів.

Загалом Японія надасть Україні більше 170 млн доларів на відбудову критичної інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *