ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові одночасно грали в шахи для ЗСУ. Фото

Наталя Дуляба

|

У середу, 29 березня, міжнародні гросмейстери у Львові одночасно грали в шахи з містянами. Турнір був благодійний, під час нього вдалося зібрати 9920 гривень та 220 євро. Всі кошти підуть на закупівлю й виробництво прицілів та перископів для українських військових. Про це Львівському порталу повідомили у волонтерській організації «Львівський Лицар».

Одночасну гру у шахи назвали символічно – «Весняний контрнаступ». Оскільки українські захисники готуються до звільнення нових територій, окупованих росіянами, у Львові вирішили провести благодійний шаховий турнір і зібрати кошти на приціли й перископи для ЗСУ та розвідки.

Одночасна гра у шахи – це вид масових змагань, де шахіст одночасно грає проти кількох суперників. Відтак на гру у Палаці мистецтв зібрались міжнародні гросмейстери Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Белявський та Адріян Михальчишин. Зіграти з ними у шахи і спробувати власні сили міг кожен охочий.

Як додають у Львівській ОВА, загалом участь у благодійному шаховому турнірі взяли 68 учасників, серед них були представники громадськості, військові, школярі та курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Наймолодшим гравцем став 9-річний Ігор, який змагався з Олегом Романишиним три години поспіль, тож це була найдовша партія на весь турнір. Хлопчик ніяк не погоджувався на нічию, але зрештою допустив помилку і поступився опоненту. За його грою школяра з захопленням спостерігали всі інші учасники, а імениті шахісти прогнозували великі успіхи Ігорю в майбутньому.

Спробували власні сили й голова Львівської ОВА Максим Козицький із братом. Їхня партія з Мартою Літинською завершилась нічиєю.

А справжньою зіркою турніру стала курсантка Академії сухопутних військ Анна Гіска, яка перемогла гросмейстера, видатного шахового тренера Адріяна Михальчишина. Саме їй доручили розрізати святковий торт по завершенню заходу.

За участь у турнірі й активну громадянську позицію усіх гросмейстерів голова ЛОВА відзначив подяками.

«Одночасна гра в шахи з кількома суперниками змушує запам’ятовувати усі їхні ходи, прорахувати їхні наступні кроки, аби врешті перемогти. Бувають дуже складні комбінації, до яких навіть гросмейстери часом не готові, але в цьому і складність гри, і насолода від процесу», – так прокоментувала турнір шахістка Марта Літинська.

Під час заходу вдалося зібрати 9920 гривень, ще 220 євро із гонорару за видану у Великій Британії книгу надали гросмейстери Олександр Бєлявський та Адріан Михальчишин. Кошти волонтери організації «Львівський Лицар» витратять на приціли й перископи для українських військових.

Долучитися до зборів на потреби ЗСУ, які регулярно проводить «Львівський Лицар», можна, перерахувавши благодійну пожертву за реквізитами:

  • PayPal – [email protected]
  • Волонтерські карти ПриватБанку – 5363542092944454;  4246001003921503

Детальніше про діяльність «Львівського Лицаря» та звіти організації дивіться за цим посиланням.

Додамо, що організаторами одночасного шахового турніру «Весняний контрнаступ» були департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, ГО «Форпост» та Львівська обласна шахова федерація.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська ОВА, Роман Онишкевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *