ОСТАННІ НОВИНИ

В недобросовісного орендаря на Стрийщині через суд хочуть забрати 113 га землі

Наталя Дуляба

|

Фізична особа, яка на Стрийщині використовує 113 га комунальної землі не за призначенням, може позбутись її. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Йдеться про земельні ділянки загальною площею майже 113 га, розташовані у Стрийському районі. Їхню вартість оцінюють у понад 361 млн грн.

Ця земля є власністю однієї зі сільських рад. Її взяла в оренду фізична особа під пасовище. Однак як встановили прокурори, насправді ділянку використовували не за призначенням, що дозволило орендарю зекономити кошти.

«За умовами договору земля мала використовуватись як пасовище. Однак фізична особа розорала землі, засадила кукурудзою і використовувала її як ріллю, при цьому сплачуючи значно меншу оренду плату як за пасовище», – йдеться у повідомленні.

Через це прокурори подали позов до суду, вимагаючи розірвати договір оренди і повернення землі її власнику. Наразі судовий розгляд триває.

Нагадаємо, нещодавно прокурори виграли у суді подібну справу. У фермерського господарства відібрали 40 га орендованої землі, яке воно використовувало не за призначенням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *