ОСТАННІ НОВИНИ

Розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі загрожує безпеці ЄС, – Боррель

Анастасія Диняк

|

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі може становити загрозу для безпеки Європейського Союзу та пригрозив санкціями.

«Розміщення в Білорусі російської ядерної зброї означало б безвідповідальну ескалацію і загрозу європейській безпеці», – написав він у Twitter.

Боррель наголосив, що Білорусь може повпливати на ситуацію і це «її вибір». Також він заявив, що в будь-якому разі ЄС готовий відповісти на ескалацію подальшими санкціями.

Нагадаємо, напередодні Путін та Лукашенко домовилися про розміщення російського ядерного озброєння на території Білорусі нібито у відповідь на намір Великої Британії постачати Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

В американському Інституті вивчення війни назвали це черговою спробою маніпулювати Заходом.

У Міністерстві оборони США вважають, що немає жодних ознак, що РФ готується застосувати ядерну зброю та пообіцяли стежити за ситуацією.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ці заяви Путіна наближають дестабілізацію Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *