ОСТАННІ НОВИНИ

Збитки медичної інфраструктури України сягнули 2,5 млрд доларів, – Світовий банк

Наталя Дуляба

|

За оцінками Світового банку більш ніж за рік повномасштабної війни медична інфраструктура України зазнала збитків на 2,5 млрд доларів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Так, згідно зі світом Світового банку російські ракети та снаряди зруйнували або пошкодили в Україні щонайменше 978 медичних закладів. Також пошкоджено або знищено 650 «швидких» та щонайменше 596 аптек.

Найбільшої розрухи від РФ зазнала мед інфраструктура на території чотирьох областей: на Донеччині збитки оцінюють у 768 млн доларів, на Харківщині – у 618 млн доларів, на Чернігівщині – у 259 млн доларів, на Луганщині – щонайменше у 188 млн доларів.

«Позаду 13 найскладніших місяців в історії нашої країни. Місяці, коли терористична Росія день за днем била по наших лікарнях, амбулаторіях та аптеках. Зараз для нас надважливо чітко розуміти, які фінансові втрати ми маємо, бачити ці дані в розрізі областей. Це дозволить пріоритезувати ресурси на відновлення туди, де наразі вони будуть найбільш ефективні та дозволять максимально відновити доступ пацієнтів до медичної допомоги», – прокоментував зі свого боку міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Лише у 2023 році на відновлення доступу до медичної допомоги та реконструкцію медзакладів Україна потребуватиме щонайменше 640 млн доларів.

Загалом потреби на відновлення системи охорони здоров’я за наслідками війни наразі становить 16,4 млрд доларів.

Нагадаємо, за останніми висновками Світового банку на відбудову і відновлення України після війни потрібно вже мінімум 411 млрд доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *