ОСТАННІ НОВИНИ

Саміт ЄС підтримав створення міжнародного механізму реєстрації збитків Україні, завданих РФ

Наталя Дуляба

|

Європейська рада підтримала створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих Росією під час військового вторгнення в Україну. Про це йдеться у висновках саміту лідерів ЄС, пише Європейська правда.

У документі вказано, що Європейський Союз залишається відданим підтримці відновлення та реконструкції України у координації з міжнародними партнерами.

«У цьому контексті Європейська рада підтверджує повну підтримку ЄС створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих Росією», – йдеться у висновках.

В ЄС також заявили, що разом з партнерами активізують роботу з використання заморожених та іммобілізованих активів Росії для відновлення України та з метою відшкодування збитків відповідно до законодавства ЄС та міжнародного права.

Зазначимо, що лідери ЄС також погодились продовжувати санкційний тиск на Росію, зокрема шляхом обмеження цін на нафту, аби покарати її за повномасштабне вторгнення в Україну.

Крім того, в Євросоюзі підтримали план надання Україні мільйона артилерійських боєприпасів протягом наступних 12 місяців, щоб допомогти протистояти російському вторгненню

Як повідомляв Львівський портал, за останніми висновками Світового банку на відбудову і відновлення України після війни потрібно вже мінімум 411 млрд доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *