ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Великих Мостів виявили новий скотомогильник 

Наталя Дуляба

|

На території села Боянець Великомостівської ОТГ виявили черговий скотомогильник: невідомий скидав тваринні рештки у яму, а потім подався навтьоки. Про це Львівському порталу повідомили у поліцейські офіцери громад Львівщини.

Днями під час патрулювання правоохоронці помітили підозрілий автомобіль із причепом у лісосмузі поблизу села Боянець. З’ясувалось, там водій потайки скидав тваринні рештки у викопану яму.

Побачивши поліцейських, чоловік кинув причіп, сів у своє авто та почав втікати. На вимогу зупинитись не реагував, тож правоохоронці почали переслідувати машину. Зупинити порушника за кілька кілометрів від нелегального скотомогильника.

Наразі на водія склали адмінпротокол ст. 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог про зупинку), на місце викликали слідчо-оперативну групу. За забруднення земель чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

Зазначимо, що село Боянець відоме своїм стихійним скотомогильником, який виявили ще на початку 2017 року. Тоді його площа становила близько 3 га, згодом вона збільшилась і фактично дійшла до Великих Мостів.

Активісти тоді пояснювали, що місцеві мешканці, які активно займаються забоєм тварин у промислових масштабах, стали викидати відходи просто у лісосмугах, частково їх закопували. Продукуючи такі нелегальні скотомогильники, люди економлять кошти на безпечній утилізації тваринних решток, але натомість забруднюють землю і ґрунтові води. А як відомо, у Боянці протікає річка Свиня,  яка своєю чергою впадає у Західний Буг.

Ще в 2019 році у Боянці планували звести завод, який би переробляв сміття, включно з відходами тваринного походження та медичними відходами. Через протести будівництво відклали і лише тепер проєкт відновили.

Відомо, що потужність такого заводу становитиме 220 тис. тонн на рік. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *