ОСТАННІ НОВИНИ

Російські війська вийшли із Нової Каховки? Оновлено

Андрій Котенський

|

Станом на 22 березня 2023 року всі підрозділи армії окупанта, які були розміщені в населеному пункті Нова Каховка Херсонської області залишили місто, повідомляє Генштаб ЗСУ.

За даними відомства, перед тим як полишити українське місто рашисти влаштували обхід помешкань місцевого населення з метою наживи. Окупанти «конфісковували» у цивільного населення у великих кількостях побутову та електронну техніку, коштовності, елементи одягу та мобільні телефони.

Також, в низці населених пунктів тимчасово захопленої лівобережної частини Херсонської області загарбники почали пошуки громадян з проукраїнскою позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та списки тих осіб, які проходили службу в правоохоронних органах України.

Як відомо, місто Нова Каховка знаходиться на лівобережжі Дніпра і з 24 лютого 2022 року перебувало під окупацією російських військових. До повномаштабної війни тут мешкало до 50 тисяч людей.

Довкола Нової Каховки окуповані населені пункти, а офіційно звільненна територія та правобережжі Дніпра.

Днями в захопленій Новій Каховці ліквідували організатора катівень на всій окупованій Херсонщині Сергія Москаленка, а також підірвали автомобіль колаборанта, так званого командира взводу патрульно-постової служби ОМВС.

25 січна повідомлялось, що спецпризначенці спільно зі ЗСУ проникли в тил російських окупантів у районі Нової Каховки.

17 грудня стало відомо, що противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози.

ОНОВЛЕНО. Станом на 19.50 год. Генштаб повідомив, що російські окупанти і досі тимчасово знаходяться у Новій Каховці.

«Інформація про начебто відхід противника з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних. Однак, ми неодмінно звільнимо і Нову Каховку», – уточнили у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *