ОСТАННІ НОВИНИ

Збіднений уран є «стандартним» для снарядів, – Британія

Анастасія Диняк

|

У Міноборони Великої Британії заперечили звинувачення Москви у нібито небезпеці снарядів зі збідненим ураном, які планують передати Україні, та зазначили, що РФ також їх використовує. Про це пише Sky News.

Так, речник Міноборон наголосив, що збіднений уран є «стандартним» для снарядів, здатних пробивати броню, і боєприпаси не мають нічого спільного з ядерною зброєю. Він також додав, що таке озброєння є «високоефективним для ураження сучасних танків і бронетехніки».

«Британська армія десятиліттями використовувала збіднений уран у своїх бронебійних снарядах. Це стандартний компонент і не має нічого спільного з ядерною зброєю чи можливостями. Росія це знає, але навмисно намагається дезінформувати», – заявив він.

Згідно з дослідженнями вчених, будь-який вплив на здоров’я та довкілля від використання боєприпасів зі збідненим ураном, ймовірно, буде незначним. Речник відомства Британії наголосив, що РФ також використовує боєприпаси на основі збідненого урану.

Нагадаємо, у відповідь на передачу Великобританією Україні снарядів зі збідненим ураном, у Росії заявили, що вони є шкідливими для довкілля та здоров’я людини.

Окрім того, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія змушена буде відреагувати, якщо Україна отримає ці боєприпаси, адже розцінюватиме їхнє використання як «брудну бомбу».

Згодом українські та західні військові експерти заперечили твердження Росії, що снаряди зі збідненим ураном, які Україні надасть Велика Британія, є шкідливими для довкілля та здоров’я людини, а також додали, що ці снаряди є одними з найефективніших і ними озброюють усі сучасні танки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *