ОСТАННІ НОВИНИ

РФ заявила, що снаряди, які Україні передає Британія, шкідливі

Анастасія Диняк

|

У відповідь на передачу Великобританією Україні снарядів зі збідненим ураном, у Росії заявили, що вони є шкідливими для довкілля та здоров’я людини. Про це пише BBC Україна.

Так, заступниця міністра оборони Британії баронеса Аннабель Голді заявила, що Україна отримає снаряди зі збідненим ураном.

«Окрім надання Україні ескадрильї основних бойових танків Challenger 2, ми забезпечимо боєприпасами, зокрема бронебійними снарядами, які містять збіднений уран. Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки», – зазначила Голді.

У відповідь на це президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія змушена буде відреагувати, якщо Україна отримає ці боєприпаси, адже розцінюватиме їхнє використання як «брудну бомбу».

«Схоже, що Захід справді вирішив воювати з Росією до останнього українця вже не на словах, а на ділі. Хотів би у зв’язку з цим відзначити, що якщо все це відбуватиметься, то відповідним чином Росія змушена буде реагувати, маючи на увазі, що колективний Захід починає застосовувати вже зброю з ядерним компонентом», – сказав Путін.

Окрім Путіна на рішення також відреагували міністр оборони РФ Сергій Шойгу та речниця російського МЗС Марія Захарова. Вони наголосили, що Україна повторить «Югославський сценарій».

«Ці снаряди не тільки вбивають, але заражають довкілля і викликають онкологію у людей, що живуть на цих землях… До речі, наївно вважати, що жертвами стануть лише ті, проти кого це все буде застосовано. У Югославії постраждали насамперед натівські солдати, зокрема італійці. Потім вони довго намагалися вибити компенсацію у НАТО за втрачене здоров’я», – заявила Захарова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *