ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за тиждень через паркування оштрафували майже 6 тисяч водіїв

Андрій Котенський

|

За минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували 5616 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто, на загальну суму понад 2 млн грн. Коштами зі сплати штрафів за неналежне паркування поповнюють місцевий бюджет. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За інформацією управління безпеки ЛМР, мінімальний розмір штрафу за неправильне паркування – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

«Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», – розповіли в управлінні безпеки ЛМР.

Загальна сума штрафів за минулий тиждень склала 2 136 800 грн. Також, через порушення правил стоянки, за минулий тиждень на арешт-майданчик евакуювали 205 транспортних засобів.

У мерії Львова наголошують, що робота інспекторів з паркування перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування (системи онлайн оплати якого у місті регулярно не працюють належним чином – ред.) та оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, які створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, напередодні у Львові конфіскували авто у водія, який назбирав і не оплатив рекордну кількість штрафів на 59 000 грн.

Зараз у Львові є 116 правопорушників, які мають від 10 до 68 неоплачених штрафів за паркування. Загалом водії мають сплатити 1,3 млн грн, якщо вони цього не зроблять, то у них теж будуть відбирати автомобілі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *