Верховна Рада призначила трьох міністрів

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада призначила на посаду міністра освіти і науки Оксена Лісового, міністром з питань стратегічних галузей промисловості – Олександра Камишіна та Михайла Федорова – знову міністром цифрової трансформації і вцепрем’єром. Про це повідомив нардеп від партії «Голос» Ярослав Железняк.

Так, Рада призначила Михайла Федорова віцепрем’єром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації 311 голосами. Олександра Камишіна призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості 312 голосами «за». Кандидатуру Оксена Лісового підтримали 313 нардепів.

20 березня Верховна Рада звільнила міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

Того ж дня у Верховну Раду України надійшли подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення трьох міністрів.

Довідково:

Михайло Федоров є наймолодшим в історії України міністром. Міністерство цифрової трансформації він очолив у 2019 році, коли йому було 28 років.

Саме під керівництвом Федорова в Україні запровадили «Дію», «єМалятко», «єДопомога» та низку інших сервісів, які цифровізували сферу державних послуг.

Forbes Україна включив Михайла Федорова у список 30 перспективних українців віком до 30 років.

Оксен Лісовий є педагогом, кандидатом філософських наук, сином ученого, філософа-логіка Василя Лісового, якого радянська влада заслала на 11 років у Сибір.

Лауреат Державної премії України у галузі освіти, Заслужений працівник освіти України. Автор понад 250 наукових публікацій та 25 наукових видань. У 2020 році Оксен Лісовий спільно з президентом Малої академії наук Станіславом Довгим ініціював заснування першого Музею науки в України.

Із 2010 року Оксен Лісовий очолює Малу академію наук. Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем пішов на фронт у складі 95 окремої десантно-штурмової бригади, водночас дистанційно продовжує виконувати обов’язки директора МАН України.

Олександр Камишін був радником міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

З літа 2021 року був в.о. головою правління «Укрзалізниці». Вже в березні 2022-го, тобто під час повномасштабного вторгнення РФ, стало відомо про його призначення на посаду на постійній основі.

У березні 2023 року Камишін оголосив про відставку та отримав посаду позаштатного радника президента Володимира Зеленського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *