ОСТАННІ НОВИНИ

ВРУ звільнила міністра Федорова, він отримає нову посаду

Наталя Дуляба

|

На засіданні 20 березня Верховна Рада України звільнила Михайла Федорова з посади віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації. Втім найближчим часом він займе нові місце в уряді. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Так, парламентарі підтримали відставку 32-річного Михайла Федорова, заяву він подав ще 18 березня. Втім у Верховній Раді уточняють, що після звільнення Михайла Федорова збираються призначити на «посаду віце-прем’єр-міністра із розширеними повноваженнями».

Олексій Гончаренко каже, що Федоров стане віце-прем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації України. Його кандидатуру на нову посаду внесуть у ВРУ на найближчому засіданні.

Зазначимо, що 20 березня Верховна Рада також звільнила міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

Довідково: Михайло Федоров є наймолодшим в історії України міністром. Міністерство цифрової трансформації він очолив у 2019 році, коли йому було 28 років.

Саме під керівництвом Федорова в Україні запровадили «Дію», «єМалятко», «єДопомога» та низку інших сервісів, які цифровізували сферу державних послуг.

Forbes Україна включив Михайла Федорова у список 30 перспективних українців віком до 30 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *