ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ встановила зрадника серед воєнізованої охорони ЗАЕС

Наталя Дуляба

|

Колишнього посадовця загону воєнізованої охорони Запорізької АЕС обвинувачують у передачі російським окупантам матеріальних цінностей. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про ексзаступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС, втім його імені спецслужби не називають.

Як встановило слідство, під час окупації він пішов на співпрацю з російськими військами і передав їм матеріальні цінності підрозділу.

Експосадовцю оголосили підозру за  ч.1 ст.111-2 (пособництво державі-агресору) та за ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Санкції статей передбачають покарання від 5 до 12 років тюрми із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такого.

Відомо, що зрадник зараз перебуває на тимчасово захопленій території України. Правоохоронні органи вживають заходів для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, підозру оголосили також Юрію Чернічуку, який раніше був заступником головного інженера Запорізької АЕС, а під час російської окупації перейшов на бік ворога і очолив станцію.

За даними«Енергоатома» станом на жовтень 2022 року із 6700 працівників Запорізької АЕС, які залишилися працювати на захопленій росіянами станції, близько ста осіб підписали контракти з «Росатомом». Більшість із них зробила це під примусом.

Ще 4300 проукраїнських працівників Запорізької АЕС виїхали на підконтрольну Україні територію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *