ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанта у Львові могли довести до самогубства, – ДБР

Наталя Дуляба

|

Як одну з версій правоохоронці розглядають можливе доведення до самогубства курсанта Львівського державного університету внутрішніх справ. Про це Львівському порталу повідомили в територіальному управлінні Держбюро розслідувань.

За фактом загибелі курсанта вишу МВС відкрили кримінальне провадження, справу класифікували за ч. 1 ст. 115 ККУ (убивство, але з приміткою самогубство).

Водночас розслідування передали до ДБР, оскільки з’ясувалось, що до самогубства курсанта можуть бути причетні сторонні особи. Відтак кримінальне провадження також будуть розслідувати за ч.1 ст.120 ККУ – доведення до самогубства.

Наразі правоохоронці кажуть, що юнак загинув від вогнепального поранення у голову. Тривають слідчі дії, призначено низку експертиз.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що у Львівському університеті внутрішніх справ застрелився студента 2 курсу.

Йдеться про 18-річного хлопця із Рівненщини, який навчався на факультеті №3, де готують фахівців для підрозділів превентивної поліції.

За неофіційними даними, які поширювали у профільній спільноті Cadet INFO, хлопець наклав на себе руки під час наряду із автомата АКС-74У, який видають усім курсантам під час добових чергувань.

Також у кадетській спільноті допускали, що скоїти самогубство юнак міг через погрози і що нібито він залишав передсмертну записку, яка кудись зникла. Підтвердити чи спростувати цю інформацію поки не вдалося, на час слідства правоохоронці обмежуються досить сухими фактами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *