ОСТАННІ НОВИНИ

В ДБР розповіли деталі смертельної аварії на Львівщині за участі нардепа Гевка

Наталя Дуляба

|

Народний депутат України від «Слуги народу» Володимир Гевко ввечері 19 березня у Золочівському районі збив насмерть пішохода. Експертиза показала, що водій був тверезим. Про це Львівському порталу повідомили у Державному бюро розслідувань.

Попередньо встановлено, що аварія сталась у неділю ввечері, 19 березня, на трасі Тернопіль – Львів – Рава-Руська в одному зі селищ Золочівського району. Тут автомобіль, за кермом якого був народний депутат, збив пішохода.

У ДБР не називають імені нардепа, однак відомо, що йдеться про 47-річного Володимира Гевка. Він сам публічно повідомив про скоєну смертельну ДТП, висловив співчуття родичам загиблого пішохода і запевнив, що повністю співпрацює зі слідством.

Водночас правоохоронці додають, що автопригода сталась межами нерегульованого пішохідного переходу. Від отриманих травм пішохід помер.

За результатами перевірки на пристрої «Драгер» Володимир Гевко на момент скоєнні ДТП був тверезий.

Зараз вирішується питання щодо порушення кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого).

Довідково: Володимир Гевко є підприємцем й економістом. Доктор економічних наук, професор кафедри безпеки і правоохоронної діяльності Західноукраїнського національного університету.

Родом із Тернопільщини. У 2019 році пройшов до Верховної Ради України від президентської партії «Слуга народу». У парламенті є заступником голови бюджетного комітету.

Також Володимир Гевко є головою тернопільської обласної організації партії «Слуга народу».

На виборах у 2010 і 2015 роках безуспішно балотувався до Тернопільської міськради. У 2015-му намагався стати місцевим депутатом від Блоку Петра Порошенка, у списках фігурував як член партії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *