ОСТАННІ НОВИНИ

«Зернову угоду» продовжили ще на чотири місяці

Наталя Дуляба

|

Ініціативу щодо експорту українського зерна продовжили ще на 120 днів. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр України з відновлення Олександр Кубраков.

Оскільки «зернову угоду» продовжили ще на чотири місяці, то вивозити своє збіжжя за кордон Україна зможе, незважаючи на війну, принаймні до середини липня. Після цього угоду доведеться знову продовжувати.

Олександр Кубраков подякував генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, президенту Ердогану, турецькому міністру Хулусі Акару та всім партнерам за докладені зусилля для продовження дії угоди.

Він додав, завдяки спільним зусиллям України партнерів на світові ринки вже поставлено 25 млн тонн українського зерна.

Нагадаємо, «зернову угоду» уклали у липні 2022 року за посередництва ООН і Туреччини терміном на 120 днів. Документ дозволив транспортувати українські сільськогосподарські товари через Чорне море на світовий ринок.

Торік у листопаді угоду продовжили ще на 120 днів. Термін дії закінчувався 18 березня, тож її потрібно знову продовжувати.

Хоча нещодавно російська делегація заявила, що готова продовжити «зернову угоду», але тільки на 60 днів. Аби пояснити таку свою позицію, в РФ стали нарікати, що Київ, вивозячи своє зерно, отримує прибутки, а на шляху експорту російських добрив досі є «бар’єри».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *