ОСТАННІ НОВИНИ

У пам’ять про загиблого воїна Артемія Димида у Львові облаштують громадський простір

Наталя Дуляба

|

У Стрийському парку цьогоріч облаштують громадський простір у пам’ять про ветерана АТО і пластуна Артемія Димида, який віддав життя, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Громадський простір має з’явитись у Стрийському з боку вул. Козельницької поблизу Українського католицького університету. З цією ініціативою виступила сама спільнота УКУ, адже вже влітку тут хочуть проводити освітні й просвітницькі заходи.

Над концепцією такого пам’ятного простору зараз працює УКУ разом із рідними та близькими Артемія Димида. Мерія Львова зі свого боку долучиться фінансово – з бюджету розвитку вже виділили 0,5 млн грн.

Зазначимо, що 27-річний Артемій Димид загинув 18 червня 2022 року у бою поблизу Донецька. Боєць АТО, захищав Україну у складі батальйону спеціального призначення «Гарпун» та окремого загону спеціального призначення «Азов».

Артемій є сином відомого у Львові подружжя священника й професора УКУ Михайла Димида та іконописиці Іванки Димид. Правнук українського історика Івана Крип’якевича.

Учасник Революції Гідності. Навчався у Львівському фізматліцеї, випускник кафедри історії УКУ. Зі самого дитинства був пластуном. Захоплювався екстремальними видами спорту: стрибками з парашутом, гірськими лижами та походами. Відвідав понад 50 країн світу. Тисячі кілометрів подолав мотоциклом у мандрівках.

Після загибелі Артемія Димида Український католицький університет започаткував стипендійний фонд на його честь. Стипендію надаватимуть пластунам, які вступатимуть на бакалаврські та магістерські програми УКУ.

Поховали воїна у Львові на Личаківському цвинтарі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *