ОСТАННІ НОВИНИ

Львів проведе в останню путь загиблого на війні пластуна Павла Петрущака

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 10 березня, на Личаківському цвинтарі поховають 26-річного Павла Петрущака, який загинув у бою з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Павло Петрущак загинув 3 березня поблизу Бахмута. Він воював у складі 120 окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ ЗСУ.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм – пл. Катедральна – пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка воїна:

Львів’янин Павло Петрущак (21.04.1996 – 03.03.2023) навчався у ліцеї №74 імені Марійки Підгірянки. У 2014-му році закінчив Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту. Здобував освіту у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури.

Відомий у Львові пластун. У 2008-му вступив до куреня імені Івана Виговського. Через два роки склав пластову присягу, здобув ступінь «пластун-розвідувач». У 2013 році став членом «Великого плем’я лісових чортів».

Учасник Революції Гідності. Згодом проходив строкову службу у лавах військ берегової охорони. По поверненню додому працював помічником машиніста локомотива.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини до лав 120 окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ ЗСУ.

У Павла Петрущака залишилися дружина та маленький син.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *