ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може розпочали контрнаступ вже у квітні

Анастасія Диняк

|

Українські військові підлаштовуються під допомогу західних партнерів, тому контрнаступ може розпочатися вже у квітні. Про це пише The Economist.

Так, за даними видання, у грудні партнери, зокрема Велика Британія та США, зрозуміли, що затяжна війна не у їхніх інтересах Заходу, тому вже 20 січня союзники погодилися оснастити Україну необхідним для контрнаступу озброєнням, значну частину якого країна має отримати до кінця березня.

Окрім танків, союзники передають й іншу необхідну для наступу техніку. Зокрема, Сполучені Штати відправлять броньовану мостоукладальну техніку, яка потрібно для будь-якого наступу на півдні чи сході.

Видання зазначає, що нарикінці 2022 року співвідношення українського та західного обладнання було 5:1, а вже в березні 2023 року, очікується, буде становити 5:2. Тобто, майже третина армії скоро матиме обладнання зразка НАТО.

Також Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує незабаром мати у розпорядженні три нові армійські корпуси, у кожному з яких буде по шість бригад і налічуватиме понад 20 000 людей.

Нагадаємо, 1 березня Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача в розширеному форматі, аби придушити атаки росіян та перейти до контрнаступу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *