ОСТАННІ НОВИНИ

Біля вокзалу у Львові збудують житло і готель

Наталя Дуляба

|

На вул. Залізничній, 26, що поблизу головного вокзалу Львова, збудують житлові багатоповерхівки, а потім – ще й готель. Про це повідомляє Львівський портал.

Виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 7 березня затвердив ПП «Юридична фірма «Сфінкс» містобудівні умови та обмеження на будівництво будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах на вул. Залізничній, 26 зі знесенням існуючих споруд.

Йдеться про територію історичного ареалу Львова, поруч знаходиться головний залізничний вокзал. Зараз тут розташовані 7 невеликих споруд, які використовували як склади «Укрпошти».

Ці будівлі звели ще в 1944 році і дотепер вже є у занедбаному стані, тому навесні 2020 року «Укрпошта» їх продала на аукціоні за 18 млн грн. Покупцем була та ж юридична фірма «Сфінкс».

Тепер колишні склади знесуть, а на цьому місці (ділянка площею 0,42 га) збудують житло із комерційними закладами, а потім – ще й готель, але на нього видаватимуть окрему містобудівну документацію.

Зараз виконком погодив будівництво двох 7-поверхових будинків із квартирами на верхніх поверхах та з приміщеннями комерційного й громадського призначення на нижніх. Тут передбачено 54 квартири і 56 місць у дворівневому підземному паркінгу.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів, що забудовник надіслав також гарантійний лист, яким засвідчив свою готовність долучитись до розвитку інфраструктури мікрорайону, зокрема ремонту вул. Затишної. Це внутрішня міжквартальна вуличка довжиною у 120 м, яка пролягає відразу по сусідству з майбутнім будівництвом.

У протокольному дорученні виконкому забудовнику наголосили на необхідності забезпечення проїзду пожежної техніки у двір майбутнього комплексу, а також зафіксували, що готель слід будувати з фасадної частини вул. Чернівецької.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 40%, а також встановив, що висота будівель не повинна перевищувати 27 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПП «Юридична фірма «Сфінкс» існує з 1999 року і займається будівництвом, зареєстрована у Львові на вул. Залізничній, 26-А. Її кінцевими бенефіціарами є львів’яни Роман Колодій та Роман Михайлів.

Роман Михайлів є співвласником ТзОВ «Футбольний клуб «Львів», на сайті клубу його згадують як віцепрезидента з дитячо-юнацького футболу. Крім того, чоловік є одним із засновників ФК «Галичина».

Бізнесмену належить ще й ПП «Лев міста 2012», яке зведе 15-поверховий готель біля приватного пологового на вул. Вернадського.

Також у ЗМІ Роман Михайлів відомий як власник самовільно встановлених МАФів і будівлі вже знесеного ресторану «Хутірець», який за документами був житлом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *