ОСТАННІ НОВИНИ

Олена Зеленська відвідала на Львівщині сім’ю з 12 дітьми

Наталя Дуляба

|

Під час свого візиту на Львівщину перша леді Олена Зеленська навідалась до родини Паскевичів, яка в будинку сімейного типу виховує 12 дітей. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента України.

Йдеться про дитячий будинок сімейного типу. Тобто це сім’я, яка бере на виховання від п’яти до десяти дітей, позбавлених батьківської опіки, та забезпечує їм дитинство в родинній атмосфері.

Історія цього дитячого будинку сімейного типу почалась у 2012 році. За цей час батьки Оксана та В’ячеслав Паскевичів виховали десять дітей. Зараз у їхній сім’ї – вісім вихованців та п’ять біологічних синів.

До повномасштабного вторгнення всі вони жили неподалік Кривого Рогу. Там у Паскевичів був затишний будинок, велике господарство та власна сироварня. Однак у березні родина була вимушена залишити своє звичне життя та переїхати на Львівщину. Зараз Паскевичі живуть в орендованому будинку.

«Усе їхнє життя вмістилось у декілька валіз. Попри це батьки намагаються забезпечити якомога повніше дитинство для своїх дітей. Щоб допомогти їм, Фундація Олени Зеленської передала найнеобхідніші в побуті речі», – йдеться у повідомленні.

«Ці діти колись уже втрачали родину й безпеку та віднайшли їх із прийомними батьками. І тепер через війну їхнє дитинство знову під загрозою. Дітям потрібен дім, а батькам – можливість захистити свої надзвичайні сім’ї. Людей, які стільки допомагають самі, ми просто зобов’язані підтримувати», – зі свого боку наголосила Олена Зеленська.

Зазначимо, що Фундація Олени Зеленської опікується дитячими будинками сімейного типу по всій Україні. Команда безпосередньо комунікує із сім’ями, аби розуміти їхні потреби, та надає адресну допомогу за конкретними запитами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *