ОСТАННІ НОВИНИ

Армія РФ втрачає контроль над «козачими батальйонами», – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Керівництво російської окупаційної армії втрачає контроль над так званими «козачими батальйонами». Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 5 березня.

Так, що в районі Вугледара бойові завдання виконує ворожий козачий батальйон «Степ/Тигр». Втім його командування вкрай незадоволене керівництвом Збройних Сил РФ, тому нехтує взаємодією з підрозділами російської армії.

«Російська окупаційна армія втрачає контроль на полі бою над так званими “козачими батальйонами”», – констатує український Генштаб.

Зазначимо, так звані «козачі батальйони» РФ – це здебільшого добровольці. Відомо, що один із них бере участь у штурмах Вугледара як частина 155 бригади морської піхоти тихоокеанського флоту. Через провал наступу і значні втрати так звані «козаки» відмовлялись йти у наступ ще в лютому.

Хоч окупанти змінили тактику дій на Вугледарському напрямку, західні ЗМІ вже пишуть, що вони програли масштабну танкову битву за Вугледар, потрапивши в засідки ЗСУ так само, як під час наступу танковими колонами на початку повномасштабного вторгнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *