ОСТАННІ НОВИНИ

РФ програла велику танкову битву за Вугледар, потрапивши в засідки, – NYT

Ольга Денисяка

|

Росія програла масштабну танкову битву за Вугледар Донецької області, потрапивши в засідки ЗСУ – так само, як під час наступу танковими колонами на початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє The New York Times, передає Українська правда.

«У тривалому бою обидві сторони відправили в бій танки, які з гуркотом долали ґрунтові дороги і маневрували навколо лісосмуг. Росіяни наступали колонами, а українці маневрували в обороні, ведучи вогонь здалеку або з укриттів, коли російські колони потрапляли в поле їхнього прицілу. Коли все закінчилося, виявилося, що Росія не лише не змогла захопити Вугледар, але й припустилася тієї ж помилки, яка коштувала Москві сотні танків на початку війни: наступаючі колони потрапляли в засідки», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє NYT, кадри, зняті українськими військовими безпілотниками, свідчать, що на полях навколо Вугледару стоять підірвані на мінах, підбиті артилерією або знищені протитанковими ракетами корпуси російської бронетехніки. У битві під Вугледаром, як зазначають українські військові, Росія втратила щонайменше 130 танків і бронетранспортерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *