ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати внесли зміни до бюджету Львівської МТГ на 2023 рік

Ольга Денисяка

|

Сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу «Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік». Ухвалу прийняли з доповненнями. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Як пояснила Вікторія Довжик, в.о. директора департаменту фінансової політики, за рахунок збільшення нерозподілених видатків у сумі 234 млн грн буде виділено кошти управлінню охорони здоров’я – 25 млн грн, Ліцею ім. Героїв Крут – 1,5 млн грн, на всеукраїнські змагання Ігри нескорених – 5 млн грн.

«Пропонується збільшення нерозподілених видатків бюджету розвитку Львівської МТГ на 2023 рік на суму 1 млрд 321,3 млн грн у тому числі за рахунок:

1) Спрямування вільного залишку коштів загального фонду шляхом передачі коштів до бюджету розвитку у сумі 834,6 млн грн та залишку коштів спеціального фонду – у сумі 48 млн грн;

2) Збільшення доходів спеціального фонду (бюджету розвитку) на суму 198 млн грн (у тому числі на суму 36 млн грн – надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, на суму 50 млн грн – кошти від відчуження майна та на суму 112 млн грн – кошти від продажу землі);

3) Збільшення передачі коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 240 млн грн за рахунок зменшення видатків, передбачених на:

  • Програма заходів щодо підготовки Львівської МТГ до національного спротиву на 2022-2024 роки – 147 млн грн;
  • Програму підтримки діяльності львівських теплопостачальних підприємств з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води – 44 млн грн;
  • Нерозподілених видатків департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури на іншу діяльність у сфері транспорту – 49,6 млн грн.

За рахунок спрямування вільного залишку коштів загального фонду, що склався на 01.01.2023 р, пропонується збільшення видатків загального фонду бюджету Львівської МТГ на 2023 рік на суму 9 088,4 тис грн, у тому числі:

  1. Управлінню спорту – 3 млн грн на виконання Програми підготовки, проведення та розвитку проєкту «Львівські спортивні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти Львівської МТГ та 2023-2026 роки;
  2. На погашення заборгованості, що утворилася станом на 01.01.2023 у зв’язку з непроведеними платіжними дорученнями органами Казначейства – 1306,7 тис грн;
  3. Сихівські РА – 4 781,7 тис грн для оплати послуг з благоустрою модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб.

За пропозицією управління земельних ресурсів пропонується збільшення видатків спеціального фонду бюджету на суму 5 000 тис грн для проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів Львівської МТГ за рахунок спрямування залишку коштів спеціального фонду, що склався на 01.01.2023 р за рахунок коштів, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва», – йдеться у пояснювальній записці до тексту ухвали.

Детально про бюджет Львова на 2023 рік читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *