Нічна атака «Шахедів»: дрони росіяни запустили з території РФ, – Ігнат

Наталя Дуляба

|

14 іранських дронів-камікадзе Shahed російські окупанти запустили із території Брянської області РФ. Про це 27 лютого в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Змінено напрямок застосування “Шахедів”, адже спершу їх запускали з території окупованого Криму, після деокупації Херсона – зі східного узбережжя Азовського моря. Кілька місяців тому були випадки, коли ці дрони запускали і з території Білорусі. Цього разу це було вже з території Росії», – сказав він.

За словами Юрія Ігната, у ніч на 27 лютого із території Брянської області РФ окупанти запустили 14 дронів-камікадзе Shahed, 11 із них збили українські військові. Абсолютну більшість, 9 безпілотників, знищили біля Києва.

Однак три дрони вдарили по Хмельницькому, внаслідок чого загинули двоє рятувальників, ще троє дістали поранення.

Зі свого боку у Генштабі заявили, що атаку дронами росіяни провели у дві хвилі, які спеціально розтягнули у часі, аби виснажити українську ППО. Загалом повітряна тривога у столиці тривала п’ять із половиною годин.

Нагадаємо, іранські ударні дрони типу Shahed окупаційні війська почали використовувати у вересні 2022 року саме по цивільних об’єктах на півдні України, а потім перейшли до атак по енергетичній інфраструктурі у більшості регіонів.

За останніми даними української розвідки, станом на початок лютого рашисти застосували проти України вже близько 660 іранських дронів-камікадзе Shahed і незабаром отримають нову партію. Загалом Росія замовила у Тегерану 1750 таких безпілотників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *