ОСТАННІ НОВИНИ

У ГУР розповіли, коли почнеться контрнаступ та які його цілі

Анастасія Диняк

|

Заступник начальника Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький заявив, що навесні українські військові будуть готові розпочати контрнаступ. Однією зі стратегічних цілей буде спроба похитнути позиції росіян на півдні України. Про це пише DW.

Так, Скібіцький наголосив, що захисники будуть готові до контрнаступу вже навесні, однак конкретні дати залежать від низки чинників, зокрема від постачання зброї західними партнерами.

Заступник голови ГУР також зазначив, що однією зі стратегічних цілей контрнаступу буде спроба «вбити клин у російський фронт на півдні – між Кримом і материковою частиною Росії».

Він не виключає, що Україна завдаватиме ударів по складам зброї та боєприпасів на території РФ, зокрема у Бєлгородській області, адже саме звідти росіяни атакують українські міста.

«(Мета контрнаступу – ред.) – звільнити всі окуповані території України, включно з Кримом. Ми зупинимося тільки тоді, коли відновимо країну в кордонах 1991 року», – наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна потребує кількох місяців, аби повноцінно підготуватися до деокупації тимчасово окупованих територій.

Говорячи про підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України 14 лютого, заявив, що «дуже задоволений» його результатами, Резніков зазначив, що до деокупації на новій техніці будуть готувати цілі підрозділи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *