ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков: Україні необхідно кілька місяців, щоб підготуватися до деокупації

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна потребує кількох місяців, аби повноцінно підготуватися до деокупації тимчасово окупованих територій. Про це пише Укрінформ.

Так, за підсумками 9-ої зустрічі у форматі «Рамштайн», Резніков наголосив, що українські військові виконують завдання Генштабу ЗСУ, які спрямовані передусім на деокупацію тимчасово окупованих територій України.

«Це потребує часу. Ми говоримо про декілька місяців, коли ми будемо повноцінно готові. А далі вже за рішенням Генерального штабу будуть відбуватися ті або інші події», – зазначив він.

Міністр також додав, що постачання в Україну техніки залежить зокрема від терміну навчання українських військових. Він наголосив, що техніка «не може зайти просто так».

Як повідомляв Львівський портал, 14 лютого у Брюсселі проходить дев’ята зустріч Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн-9»).

Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що головними питаннями порядку денного є захист українського неба, в тому числі через залучення авіаційної платформи; розбудова «танкової коаліції»; формування запасу міцності щодо боєприпасів; тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація «Військового шенгену».

Глава Пентагону Ллойд Остін перед початком засідання заявив, що учасники «Рамштайну» продовжуватимуть допомагати Україні і допоможуть у проведенні весняного контрнаступу.

Додамо, що першу зустріч щодо України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині США зібрали 26 квітня 2022 року. Тоді Штати й створили центр управління, який керує мережею з понад 45 країн-партнерів і союзників, які надають допомогу Україні. Дотепер кількість країн виросла до понад пів сотні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *