ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судять ділків, які обіцяли вивезти призовника за кордон

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинилися двоє мешканців Львова, які під час війни організовували виїзд за кордон чоловіка призовного віку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Йдеться про чергову схему переправи за кордон чоловіків призовного віку, яку викрили у Львові влітку минулого року.

Як встановило слідство, двоє львів’ян, діючи за попередньою змовою, пообіцяли переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини за кордон під час дії воєнного стану в Україні. Для цього вони обіцяли виготовити офіційні документи, які нібито мали б посвідчувати навчання «клієнта» у Польщі.

Свої послуги ділки оцінювали в 11 000 доларів.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ (організація та сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України з корисливих мотивів).

На майно обвинувачених наклали арешт.

Правоохоронці вже завершили розслідування, а обвинувальний акт скерували до суду, який і буде обирати покарання чоловікам. За скоєне їм «світить» від 7 до 9 років тюрми із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *