ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС терористичної РФ заявило, що атака на Придністров’я буде нападом на Росію

Андрій Котенський

|

МЗС Росії пригрозило «адекватною» відповіддю, поширюючи неправдиві звинувачення на адресу України нібито про підготовку провокацій у невизнаному Придністров’ї. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій міністерством закордонних справ Росії 24 лютого, повідомляє Європейська правда.

МЗС терористичної держави повідомляє, що Міноборони Росії нібито зафіксувало значне скупчення особового складу та військової техніки українських підрозділів поблизу кордону з Молдовою, розгортання артилерії на вогневих позиціях і «безпрецедентне нарощування польотів безпілотної авіації ЗСУ» над територією невизнаного Придністров’я.

Рашисти застерігають США, НАТО та Україну від «чергових авантюрних кроків» і пригрозило відповіддю.

«Ні в кого не повинно бути сумнівів, що Збройні Сили Російської Федерації адекватно відреагують на провокацію київського режиму, якщо така все ж таки станеться, і забезпечать захист наших співвітчизників, російського миротворчого контингенту, військовослужбовців Оперативної групи російських військ та військових складів у населеному пункті Колбасна в Придністров’ї. Будь-які дії, що становлять загрозу їхній безпеці, будуть розглядатися відповідно до міжнародного права як напад на Російську Федерацію», – йдеться у заяві міністерства.

Як відомо, так звана влада невизнаного «Придністров’я» заявила про наміри отримати «незалежність» та приєднатися до складу РФ.

Президент Володимир Зеленський вважає, що інформацію про загрози безпеці України з боку окупованої молдавської території Придністров’я поширює росія, проте запевнив, що у випадку їхньої реалізації Україна реагуватиме відповідно.

Керівник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце вважає, що ризик вторгнення Росії на молдовську територію зберігається.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *