ОСТАННІ НОВИНИ

У Чорному морі третій день поспіль нема російських ракетоносіїв

Наталя Дуляба

|

Уже третій день поспіль російські окупанти не тримають в акваторії Чорного моря жодного носія крилатих ракет «Калібр». Про це Львівському порталу повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

Так, станом на четвер, 23 лютого, на бойовому чергуванні в акваторії Чорного моря перебувають 4 ворожі кораблі, жоден із них не споряджений «Калібрами». Це вже третій день поспіль Росія не тримає тут ракетоносіїв, адже 21 лютого вона вивела їх із моря.

Як розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону, російських ракетоносіїв у Чорному морі немає через шторм. Їх окупанти відвели у пункти базування, однак ситуація може швидко змінитись – на те, щоб повернути кораблі, потрібно лише за пару годин.

«На завтра прогноз синоптиків не є критичний, типовий для цієї пори року. Шторм буде 2-4 балів. Якщо не буде додаткових тектонічних процесів у морі, то вихід ракетоносіїв завтра, 24 лютого, абсолютно можливий. Застосування ракет із моря не виключене», – наголосила Наталія Гуменюк.

В Азовському морі РФ зараз продовжує контролювати морські комунікації й утримує зараз на бойовому чергуванні один корабель без ракет.

А в Середземному морі ворог продовжує тримати 10 своїх кораблів, половина з яких – носії крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом у 72 ракети.

Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, адже небезпека завдання РФ ракетних ударів як із моря, так і з повітря зберігається досі.

Зауважимо, що в РНБО України напередодні казали, що до річниці повномасштабного вторгнення на 23-24 лютого Росія планує нову масовану ракетну атаку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *