ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє киян намагались виїхати за кордон за підробленими документами

Андрій Котенський

|

На Львівщині судитимуть двох мешканців Києва, які намагалися втекти від мобілізації за кордон з підробленими документами. За підробку та використання завідомо підроблених  документів зловмисникам загрожує до двох років обмеження волі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 40-річний киянин підробив офіційні документи та проставив підписи посадових осіб, щоб отримати право на виїзд за кордон на період дії  режиму воєнного стану. Пізніше, перебуваючи в пункті пропуску Грушів – Будомєж, зловмисник пред’явив завідомо підроблені документи.

Також зупинили 32-річного жителя Києва, що виготовив підроблений документ про народження третьої дитини та пред’явив його в пункті пропуску «Краківець», щоб отримати право виїзду за кордон як особі, на утриманні якої перебуває троє і більше дітей віком до 18 років.

Обом киянам повідомили про підозру у підроблені та використанні завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – обмеження волі на строк до двох років.

Досудові розслідування звершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Усього за період дії воєнного стану дізнавачі поліції Львівщини відкрили 1454 кримінальні провадження за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби. Про підозру повідомлено 1029 особам. У 558 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні ввели відразу після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Дотепер термін його дії Верховна Рада продовжувала п’ять разів через кожні 90 днів.

Воєнний стан передбачає низку обмежень та правил: введення комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *