ОСТАННІ НОВИНИ

Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» відкрили для порожніх вантажівок

Ольга Денисяка

|

З 13 лютого пусті вантажівки, масою понад 7,5 тонн, можуть перетинати українсько-польський кордон в обидва напрямки в пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховичі». Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, у Самбірському районі відкрили тимчасову інфраструктуру на майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховичі». Зазначається, що це тимчасове місце проїзду відкрили, щоб розвантажити інші пункти пропуску, зменшити черги на кордоні та пришвидшити рух транспорту.

Будівництво нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» триває досі. Попередньо, через ПП здійснюватимуть міжнародне переміщення осіб та вантажів транспортними засобами з максимально допустимою масою до 3,5 тонн.

«Цей пункт пропуску плануємо відкрити до 2024 року. Він передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників. Його вартість – 109 мільйонів злотих, які оплачує польська сторона», – повідомив Максим Козицький.

Нагадаємо, про будівництво пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховичі» на Львівщині почали говорити ще з 2016 року. Раніше у ЛОДА повідомляли, що цей пункт пропуску хочуть почати будувати у 2021 році.

Стартувало будівництво автомобільного пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховичі» у вересні 2021 року. Також на Львівщині ремонтують дорогу Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, що веде до майбутнього пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *