ОСТАННІ НОВИНИ

Новий пункт пропуску на Львівщині почнуть будувати у 2021 році

Ольга Денисяка

|

У 2021 році на Львівщині почнуть будувати автомобільний пункт пропуску через кордон «Нижанковичі – Мальховіце». Будівництво триватиме близько чотирьох років, а його вартість становить 109 мільйонів злотих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Для реалізації проєкту вже обрали інвестора. Ним стала фірма PROKOM Construction. 

«В межах реалізації проєкту, що ініціював Воєвода Підкарпатський 19 травня 2020 року визначили інвестора для будівництва автомобільного переходу в Мальховіце. Найвигіднішу пропозицію отримали від фірми PROKOM Construction, яка буде відповідальна перед замовником за організацію і координацію всіх сторін проєкту», – повідомили у Форумі розвитку Перемишля.

Також зазначається, що тендер на будівельні роботи оголосять наступного року.

Схема майбутнього пункту пропуску. (Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Раніше Львівський портал повідомляв, що у селі Нижанковичі, що на Старосамбірщині, відремонтували 13 км дороги до майбутнього пункту пропуску через державний кордон «Нижанковичі – Мальховіце». 

Загальний бюджет становив 2,5 млн євро. Для Львівщини скерували понад 844 тис. євро. Крім того, для завершення проєкту у 2020 році виділили ще майже 12 млн грн з обласного бюджету.

Нагадаємо, про будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» почали говорити ще з 2016 року. На початку 2020 року стало відомо, що Польща виділила 100 млн злотих на будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *