ОСТАННІ НОВИНИ

Енергетики розповіли про наслідки масованого обстрілу росіян

Анастасія Диняк

|

10 лютого енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та вночі – 16-ї атаки ворожими БПЛА. Дефіцит в енергосистемі – значний. Найскладніша ситуація наразі у трьох областях. Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

«Основною ціллю  Росії  знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі. Географія уражень – східні, західні і південні регіони України», – зазначили у компанії.

Найбільш складна ситуація наразі на Харківщині. Там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження також діють на Хмельниччині, Одещині та Київщині. Ремонтні бригади «Укренерго» вже займаються ліквідацією наслідків прильотів та розпочинають аварійно-відновлювальні роботи.

В інших регіонах поступово покриття споживання повертається у межі визначених лімітів.

В «Укренерго» наголосили, що графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.

«Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях. Завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України. Енергетики працюють нон-стоп над відновленням енергопостачання», – написав він.

Окрім того, унаслідок нічних та денних російських обстрілів було пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК.

За попередньою інформацією, через атаку двоє працівників станцій отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу. Наразі задля безпеки на об’єктах знаходяться тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі.

Унаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків.

У компанії нагадали, що з вересня енергетичні підприємства були атаковані 27 разів. 28 енергетиків були поранені, 3 загинули.

Як відомо, 10 лютого, терористична Росія здійснила масову ракетку атаку на Україну.

На Львівщині працювала ППО. Одна із ракет впала біля зупинки громадського транспорту і не розірвалася. У області можуть бути перебої в електропостачанні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *