ОСТАННІ НОВИНИ

Проблем із роботою Starlink наразі немає, – Федоров

Наталя Дуляба

|

Коментуючи інформацію, що SpaceX нібито обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що проблем з роботою терміналів наразі немає. Про це пише Українська правда.

«Дійсно, декілька місяців тому були зміни в функціонуванні geofencing. Зараз в Україні не спостерігається проблем з роботою терміналів Starlink. Сьогодні ми отримали перші кілька тисяч Starlink’ів у межах нової партії з 10 тисяч терміналів від уряду Німеччини», – прокоментував глава Мінцифри.

При цьому Федоров назвав Ілона Маска «одним з найбільших приватних донорів нашої майбутньої перемоги» і зазначив, що термінали Starlink допомагають рятувати тисячі життів, підтримують роботу енергетичної інфраструктури, дають змогу лікарям проводити складні операції і забезпечують інтернетом пункти незламності.

«Вклад компанії SpaceX, за нашими оцінками, – це більше 100 мільйонів доларів. Сподіваємося на подальшу стабільну роботу Starlink’ів в Україні», – додав він.

Як повідомляв Львівський портал, раніше президентка SpaceX Гвінн Шотвелл заявила, що її компанія вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для управління безпілотниками на фронті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *