ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні знову продовжать воєнний стан

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкти про продовження терміну дії воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 днів. Про це йдеться на сайті парламенту.

Так, 6 лютого до Верховної Ради надійшли два законопроєкти №8419 (продовження воєнного стану) і №8420 (продовження мобілізації).

Поданими документами президент пропонує продовжити з 05:30 год. 19 лютого воєнний стан в Україні ще на 90 діб, тобто до середини травня. Такі ж часові межі стосуються й загальної мобілізації.

Наразі обидва подання передали на розгляд профільних парламентських комітетів. Прийняти законопроєкти Верховна Рада має до 19 лютого, адже саме тоді завершується термін дії воєнного стану, який нардепи продовжували торік у листопаді.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні ввели відразу після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Дотепер термін його дії Верховна Рада продовжувала п’ять разів через кожні 90 днів.

Воєнний стан передбачає низку обмежень та правил: введення комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *